Featured low oil

Discussion in 'C5 Forum' started by jvette99, Sep 30, 2017.

  1. jvette99

    jvette99 New Member

    Joined:
    Jul 3, 2017
    Messages:
    5
    Featured Threads:
    1
    Likes Received:
    0
    Location:
    alliston ontario
    Car:
    corvette1999converti
    99 vette ...low oil info showed up on my display?
    oil level is fine
    anyone here can shine some info on this?
     
  2. Riley P

    Riley P
    Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Jan 11, 2009
    Messages:
    10,085
    Featured Threads:
    10
    Likes Received:
    598
    Location:
    Saska-ba-toon!
    Car:
    2000 Z51
    That's a new one. Typically the oil pressure sending unit goes and displays no oil pressure. Mine did this but started going between max pressure and zero, which was annoying as it would ding every time it dropped to zero.
    I would clean the grounds on the car first, and if it continues, look at replacing the oil level sensor. Sometimes a low battery can cause electrical issues on our C5's.
    Try cleaning the grounds first and let us know if this helps or if the problem persists.
     
    ddgermann likes this.
  3. Black 03 Z06

    Black 03 Z06 High RPM Poster

    Joined:
    Oct 30, 2013
    Messages:
    3,698
    Featured Threads:
    24
    Likes Received:
    1,430
    Location:
    Haliburton, Ontario
    Car:
    2003 Z06
    It never ceases to amaze me that we need to constantly be looking at electrical issues to solve problems. You may be on to something Riley..

    Jvette hope you will keep us posted on what you find, we all hope it is something simple.

    I have the manuals for an 03 so if it might help just let me know what you want looked up.

    Best of luck with it.
     
    ddgermann likes this.
  4. theboss

    theboss Well-Known Member

    Joined:
    Nov 20, 2012
    Messages:
    553
    Likes Received:
    109
    Location:
    st-bruno, quebec, canada
    Car:
    2012 zr1 centennial
    Map
    On the right side of oil pan, there is a ''engine oil level sensor'' there is a black and a brown wire. Try to disconect the switch and see if the message change, if not, you can jump the 2 wires, If it work, your switch is probably defective. Oil will leak when you will pull the switch off so drain some oil or match the repair with an oil change

    Good luck

    Stephane
     
    Black 03 Z06, ddgermann and nascar03 like this.
  5. Dub

    Dub Active Member

    Joined:
    May 15, 2016
    Messages:
    309
    Featured Threads:
    3
    Likes Received:
    169
    Location:
    Lloydminster, SK.
    Car:
    1999 Magnetic Red C5
    I do have the 99 manuals if you need anything, I will do my best to find, scan and send to you. Just let me know.
     
    ddgermann likes this.
  6. jvette99

    jvette99 New Member

    Joined:
    Jul 3, 2017
    Messages:
    5
    Featured Threads:
    1
    Likes Received:
    0
    Location:
    alliston ontario
    Car:
    corvette1999converti
    went to dealer,
    did diagnostic...no issues
    checked oil level..not much missing
    they said maybe inter oil burning
    did a oil change ..low oil disappeared
    curious about this internal oil burning..i haven t seen any signs of oil burning...
     
  7. Dub

    Dub Active Member

    Joined:
    May 15, 2016
    Messages:
    309
    Featured Threads:
    3
    Likes Received:
    169
    Location:
    Lloydminster, SK.
    Car:
    1999 Magnetic Red C5
    If it is going through oil, it would interesting to install a catch can and see just how much is going through the intake??
     
  8. jvette99

    jvette99 New Member

    Joined:
    Jul 3, 2017
    Messages:
    5
    Featured Threads:
    1
    Likes Received:
    0
    Location:
    alliston ontario
    Car:
    corvette1999converti
    sorry not sure what a catch can...i see no oil on my floor...
     
Draft saved Draft deleted

Share This Page

Loading...